0 0,00

За Анчеструм

Зошто предок
Откријте зошто да не одберете нас…

Купете Ancestrum сега
Добијте го нашиот тест сега со најдобриот попуст

Купете Ancestrum со сурови податоци
Дали веќе имате датотека со необработени податоци?

l

Регистрирајте го вашиот комплет
Ако веќе сте го направиле вашиот тест, кликнете овде

i

инструкции
Овде ќе ги најдете едноставните чекори за да го добиете вашиот извештај

Контакт
Контактирајте не за какви било прашања што може да ги имате

Нашиот тест

Географско потекло
Сето ваше минато на мапа…

Етничко потекло. Предок.

Етничко потекло
Која етничка припадност е доминантна во вашата ДНК?

Историско потекло. Предок.

Историско потекло
Најверојатно потекло на вашите предци

Мајчинска хаплогрупа. Предок.

Мајчинска хаплогрупа
Мутации на митохондријалната ДНК

Татковска хаплогрупа. Предок.

Татковска хаплогрупа
Мутации на ДНК на Y-хромозомот

Усогласување со ДНК на познати личности. Предок.

Усогласување со ДНК на познати личности
Откријте ликовите со кои ја делите лозата

Неандерталско потекло. Предок.

Неандерталска ДНК
Контраст на ДНК со археолошки локалитети

Тест за потекло. 7 производи во еден.

ПРОЗОР КОН ВАШЕТО МИНАТО

Ancestrum ви нуди 7 различни производи за тестирање на генетско потекло, обединети во еден извештај. Нашиот Тест за потекло е најкомплетниот меѓу сите брендови на пазарот.

199,00

Веќе има
датотека со необработени податоци?

Веќе има
датотека со необработени податоци?

Тест за генетско потекло на предците

Еден комплет, една цена

Седум тестови

Мок-ап предок

7IN
ЕДЕН

Географско потекло – 3

Географски

Етничко потекло – 6

Етнички

Историско потекло. Предок.

Историски

Историско потекло. Предок.

Мајката

Историско потекло. Предок.

Татковински

Историско потекло. Предок.

Славна личност

Историско потекло. Предок.

Неандерталец

Тест за географско потекло

Нашиот тест за географско потекло ја анализира вашата ДНК и, со помош на сложена компаративна студија, се враќаме во просек 800 години наназад, што одговара на речиси 30 генерации, и ви кажуваме во кои географски региони биле населени вашите предци, врз основа на тековната географски контекст.

Усогласување со ДНК на познати личности

Направете го нашиот тест за потеклото и дознајте со кои важни луѓе во историјата веројатно ќе ја делите татковската или мајчината лоза, споредувајќи ги хаплогрупите на сите познати личности во нашата база на податоци и споредувајќи ја вашата.

Тест за етничко потекло

Не е сè до географијата. Сега можете да дознаете за вашето потекло од друга перспектива. Етничкото потекло нуди поширок поглед од антрополошки и социјален пристап и ви овозможува да откриете со кои етнички групи сте најтесно поврзани според вашето историско потекло. Анчеструм има детали за повеќе од 300 етникуми ширум светот.

Мајчинска хаплогрупа

Врз основа на методологијата на хаплогрупата, го анализираме вашиот митохондријален хромозом, кој е наследен исклучиво од мајките на нивните синови и ќерки и го споредуваме со базата на податоци што ги содржи сите познати хаплогрупи.

Благодарение на нашиот тест за генетско потекло, ќе имате мапа на еволуцијата на вашата мајчинска лоза назад до првата снимена митохондријална хаплогрупа, позната како „митохондријална Ева“.

Татковска хаплогрупа

Слично на мајчиното потекло, преку методологија на споредба со базата на податоци на сите познати хаплогрупи, го анализираме Y-хромозомот, кој се јавува само кај мажјаците и е наследен исклучиво од татковците на синовите, за да можеме да ја следиме историската татковска лоза назад до „Y-хромозомскиот Адам“, првата позната хаплогрупа на Y-хромозомот.

* Овој дел е достапен само за машкиот пол.

Тест за историски предци

Да одиме многу поназад во времето. Од средниот век до горниот палеолит, пред повеќе од 12,000 години.

На тестот за потеклото на Ancestrum ја споредуваме вашата ДНК со онаа на голем број генетски примероци од археолошки остатоци за да можеме да ви ги кажеме географските области со кои се поврзани вашите предци, низ 8 главни историски фази.

Тест за потекло на неандерталците

Со споредување на вашата ДНК во нашиот тест за генетско потекло со примероците добиени од археолошки локалитети, можеме да заклучиме колкав процент го делите со неандерталецот, еден од најблиските видови до современите луѓе, со кој коегзистиравте повеќе од 40,000 години и кој изумрел пред повеќе од 30,000 години.

Како работи?

Преземете примерок од тестот за потекло на предците

Тест за потекло слика 01
Тест за потекло слика 02
Тест за потекло слика 03
Тест за потекло слика 04
Тест за потекло слика 05

Често поставувани прашања за тест за потекло на предците

Што е Анчеструм?

Ancestrum е најсеопфатниот тест за потекло на пазарот. Се состои од седум различни извештаи: Географско потекло, Етничко потекло, Историско потекло, Мајчинска хаплогрупа, Татковска хаплогрупа, Проток на славни личности Неандерталска ДНК.

Дали треба да платам за секој извештај?

Не. Не мора да плаќате за секој извештај. Со цената на Ancestrum ќе ги добиете сите седум извештаи во вашиот тест.

Како Ancestrum ја секвенцира мојата ДНК?

Ја секвенционираме вашата ДНК со примерок од плунка. Испраќаме комплетот до вашиот дом и треба да ни го вратите по пошта. Се што треба да направите е ставете малку плунка во цевката и пополнете неколку детали на веб-страницата. Сите упатства се во комплетот. Тоа е многу едноставно.

Ако веќе сте секвенционирани со друга компанија и ја имате вашата датотека со необработени податоци, можете да го добиете тестот од Тест на сурови податоци на предците по намалена цена.

Дали моите податоци се безбедни со Ancestrum?

Да, вашите податоци се безбедни кај нас.

Ние ја сфаќаме вашата приватност многу сериозно и не продаваме или споделуваме податоци со трети страни, освен ако тоа е строго неопходно за оперативни цели. Можете да ја посетите нашата правен дел за детални информации за приватноста.

Зошто Ancestrum, а не друг бренд?

Само Ancestrum ви нуди седум различни извештаи во еден тест. Ова е можно само благодарение на нашата единствена технологија и нашите амбициозни проекти за иновации и развој.

Дали Ancestrum е точен тест?

Ние користиме сопственички алгоритми за да ги филтрираме вашите генетски податоци и да ги добиеме резултатите. Често се појавуваат нови истражувања и ние ги вклучуваме во нашите алгоритми, така што резултатите може малку да се разликуваат со текот на времето.

Дали вклучува совпаѓање на семејството Ancestrum?

Не во моментов. Планираме да вградиме семејно совпаѓање во иднина, но сè уште не ја нудиме услугата. Сепак, можете да ја користите вашата датотека со необработени податоци (да ја побарате по пошта) за употреба на други платформи што ја нудат.

Како е организирана ДНК во клетките и како се наследува?

Целата ДНК на организмот е позната како геном. Поточно, човечкиот геном е организиран во 23 пара нуклеарни хромозоми, кои се состојат од снопови на молекули на ДНК и содржат околу 20,000 човечки гени. Меѓу овие 23 пара, наоѓаме 22 пара автосомни хромозоми и 1 пар полови хромозоми.

Од првите, наследуваме 22 хромозоми од нашиот татко и уште 22 од нашата мајка.
Во случајот на половиот пар, ги наоѓаме X и Y хромозомите, со комбинациите XX и XY, кај биолошките женки и мажјаци, иако може да има некои исклучоци во бројот и структурата на половите хромозоми.

Хромозомот Y е присутен само кај мажјаците и ќе биде наследен само од татковско на машките потомци. Од друга страна, митохондријалниот геном, кој мајчински е наследен исклучиво на синовите и ќерките. Не двоумете се да ја контактирате нашата компанија за тестирање на потеклото ако ви требаат повеќе информации.

Што е генетски маркер?

Генетскиот маркер е препознатлива генетска карактеристика што ни овозможува да откриеме и проучуваме варијации во геномот. Постојат повеќе видови на генетски маркери, кои се користат за различни цели.

Генетските варијации, еден од овие типови на генетски маркери, се промени што се случуваат во геномот на поединците и можат да имаат влијание врз некои биолошки карактеристики. Овие варијации се она што ги дефинира поединците и групите на население како такви, што ни овозможува да ги споредиме генетски и да спроведеме мноштво анализи, меѓу кои можеме да најдеме проучување на вашето генетско потекло.

Колку време е потребно за да се добијат резултатите?

Типичната временска рамка за примање на резултатите од тестот за географско потекло на Ancestrum е помеѓу 6 и 8 недели, што обезбедува темелна анализа и точни заклучоци.

Колку време е потребно за да се добијат резултатите?

Типичната временска рамка за примање на резултатите од тестот за географско потекло на Ancestrum е помеѓу 6 и 8 недели, што обезбедува темелна анализа и точни заклучоци.

Дали тестот е погоден за поединци од сите возрасти?

Да, тестот за потекло на Ancestrum е погоден за поединци од сите возрасти. Меѓутоа, за малолетниците, може да биде потребна родителска согласност за да се направи тестот. Тоа е неинвазивен тест за плунка што го прави соодветна опција за луѓе од различни возрасни групи.

Дали ќе ми каже за моите здравствени предиспозиции?

Нема. За прашања поврзани со здравјето, размислете да побарате специјализиран генетски здравствен тест и да се консултирате со давател на здравствена заштита или генетски советник.

Како Ancestrum ја обезбедува веродостојноста на резултатите?

Ние користиме ригорозни процеси за контрола на квалитетот, најсовремена технологија и сеопфатна и разновидна база на податоци за да обезбедиме веродостојност и точност на резултатите од тестот.

Најнови написи во нашата блог за потекло

Влијанието на миграцијата врз нашата ДНК

Модели на миграција: Приказни во нашата ДНК Миграцијата е константа во човечката историја. Од нашите најрани предци кои излегоа од Африка до модерните движења, миграцијата ги обликуваше културите, општествата и нашата ДНК. Со испитување на нашата генетска структура, можеме да...

Науката зад екстракција на ДНК: Откривање приказни од вашата ДНК

ДНК, планот на животот, ги содржи тајните на нашето потекло, еволуција, па дури и потенцијалното идно здравје. Процесот на откривање на овие тајни започнува со екстракција на ДНК. Но, како научниците ја извлекуваат оваа сложена молекула од нашите клетки? Ајде да нурнеме длабоко во...

Ден на Afrodescendants: Патување од нашето потекло до нашата глобална дијаспора

Овој ден на Afrodescendants, да се потсетиме дека нашите корени не поврзуваат сите. Иако патувањата може да се разликуваат, потеклото е единствено. И токму преку разбирањето на овој заеднички почеток можеме вистински да ја славиме нашата колективна различност. Следење на нашите почетоци - Хомо...

  0
  вашата кошничка
  Вашата количка е празнаВрати се дома
   Пресметај го испорака
   Примени купон